Shoppen in Istanbul

Geen stad ter wereld heeft zoveel overdekte shopping centers binnen haar stadsgrenzen, ieder met zijn eigen sfeer.

Capitol:

Capitol is gelegen in Altunizade, aan de Aziatische kant van Istanbul. De shopping mall is geopend in 1993 en is in 2006 in de categorie meest vernieuwende shopping centers uitverkoren tot de beste van Europa.

In het winkelcentrum zijn circa 120 winkels gevestigd, waaronder Mango, Topshop, Adidas, Lacoste, Levis, Marks & Spencer, Mavi Jeans, Rodi, Koton, Nine West, Vakko, FLO, Hotic, Claireís, Accessorize, Intersport, Benetton en winkels van de 3 grootste Turkse voetbalclubs: Galatasaray Shop, Fenerium en BJK Store.

Er is tevens een grote Migros supermarkt gevestigd. Er zijn verschillende cafés, waaronder Starbucks Coffee en in de foodcourt kun je terecht bij ondermeer Mc Donald’s, Kentucky Fried Chicken, Dunkin Donuts, Pizzahut, Schlotzskyís, Hacioglu en Otantik Kumpir. In Capitol is de grootste bioscoop van Istanbul te vinden met 14 zalen waar zowel buitenlandse als Turkse films worden vertoond.

Capitol is gevestigd aan de Mahir Iz Caddesi in Altunizade. Vanaf Taksimplein, Kadiköy en Uskudar boothalte te bereiken met de bus of minibus.

Tepe Nautilus

Tepe Nautilus is geopend in 2002 en is een van de nieuwere winkelcentra, gelegen in het Aziatische deel van de stad in de wijk Kadiköy. Het thema is de onderzeeboot van Jules Verne, de shoppingmall is gebouwd in de vorm van de onderzeeboot en binnen zul je vele aquariums aantreffen met exotische vissen en zelfs kleine haaien.Op een oppervlakte van 170.000 m² zijn meer dan 120 winkels te vinden, waaronder Zara, Cacharel, Vero Moda, Diesel, Dockers, Nike, Adidas, Puma, Levis, Koton, Sisley, Benetton, Nine West, Marks & Spencer, Tommy Hilfiger, Pierre Cardin, Lacoste, LTB, Boyner, Accessorize, Claireís en The Body Shop. Op de benedenverdieping is een Carrefour hypermarket te vinden.

Op de begane grond kun je voor koffie terecht bij Starbucks Coffee en op de bovenste verdieping is de foodcourt gevestigd, met onder andere Burger King, Kentucky Fried Chicken, Arbys, Pizza Hut, Donut & Wafel, Sultanahmet Köftecisi en Degirmen.
De bioscoop Cinebonus telt acht zalen, waar zowel Turkse als buitenlandse films vertoond worden. Er is tevens een speelhal met bowlingbaan te vinden. Tepe Nautilus is gelegen aan de Dinlenc Sokak in Acibadem.
Het beste te bereiken per minibus of te voet (15 minuten) vanaf de boothalte van Kadiköy.

Carousel

Gevestigd in de wijk Bakirköy, in het Europese gedeelte bevindt zich Carousel, een shoppingmall op een oppervlak van 77.000 m2 en ruim 110 winkels, waaronder Benneton, Park Bravo, Tommy Hilfi ger, Beymen, Polo Garage, Daniel Hechter, Levi’s, Vakko, Vakkorama, Nike, Adidas, Diesel, Pierre Cardin, Lacoste, Replay, Marks & Spencer en Mango.

In de foodcourt kun je onder meer terecht bij Burger King, Mc Donald’s, Pizza City, Arbys, Kentucky Fried Chicken, Donut & Wafel, Mado en Café Italiano. 
Bij verschillende hippe cafés zoals Starbucks en Gloria Jean Coffee kun je iets drinken. 
In de AFM bioscoop kun je genieten van een film in een van de vier zalen. In Carousel vinden ook regelmatig activiteiten plaats zoals live muziek en kunst exposities van zowel amateur als professionele kunstenaars. Het winkelcentrum is het beste te bereiken met de bus vanaf Taksim of Eminonu naar Bakirkoy, uitstappen bij de eindhalte.

Galleria

Galleria is gelegen in de wijk Ataköy, in het Europese gedeelte van de stad. De geschiedenis van shoppingmalls in Turkije begon met dit overdekte winkelcentrum. Galleria werd geopend in 1988 en werd tot de opening van Akmerkez in 1993 gezien als hét voorbeeld van de moderne shopping centra. Met 140 winkels en zijn vele ontspanningsmogelijkheden, waaronder een indoor schaatsbaan, een bioscoop met 12 zalen en een bowlingbaan, is Galleria ondanks de opening van vele nieuwe centra nog steeds erg populair. Vanaf Taksim te bereiken met de dolmus naar Yesilköy of vanaf Eminonu met de bus naar Yesilköy, uitstappen bij Galleria.

Kanyon

Kanyon is het nieuwste en meest prestigieuze shopping center van Istanbul, geopend in 2006.
Kanyon is een luxe complex waarin kantoorruimte, woonruimte, sport- en ontspanningsgelegenheden en een winkelcentrum geïntegreerd zijn. Gelegen aan de Europese kant van Istanbul in de wijk Levent zijn op een oppervlak van 37.500 vierkante meter 160 winkels, cafés, restaurants, 9 bioscoopzalen en een fitnesscentrum te vinden.

De winkels en restaurants bevinden zich deels in de openlucht, maar een geavanceerd klimaatbeheersingssysteem zorgt altijd voor een aangename temperatuur, zowel ‘s zomers als ’s winters.

Kanyon huisvest naast winkels van gevestigde merken ook een groot aantal winkels die voor het eerst hun deuren hebben geopend in Turkije. Voor een luxe shopping avontuur kun je ondermeer terecht bij Calvin Klein, Vakko, Vakkorama, SíNob, So Chic, Fornarina, Mango, Accessorize, Birckenstock, Camper, Ramsey London, Porto Antica, Vero Moda, Escada Sport, Carnevale, Max Mara, Network, Pasabahce, Swarovski, Women’s secret, Douglas, Gant, Intersport en Lacoste. Als je trek krijgt of even wilt uitrusten, kun je terecht bij Chinese in Town, Wagamama, Burger King, Mc Donald’s, Starbucks Coffee, Gloria Jeans Coffee, Haagen-Dazs. Kanyon is het beste te bereiken met de metro vanaf Taksim, uitstappen bij de halte Levent.

Metrocity Levent

In 2003 geopend, een van de populairste, vier verdiepingen tellende shopping mall in de wijk Levent aan de Europese kant. Op 60.000 vierkante meter zijn 140 winkels aanwezig. Voor winkelen kun je onder andere terecht bij Zara, Benetton, Top Shop, Vakko, LCW, Lee Wrangler, Levis, LTB, Mavi Jeans, Puma, Reebok, Nike, Nine West, Park Bravo, Lacoste, Marks & Spencer, Dorothy Perkins, Beymen, Stefanel, Yves Rocher, Boyner, The Body Shop en Accessorize. Moe geworden of trek gekregen van al het winkelen? Dan kun je terecht bij onder andere Burger King, Appetito, Mc Donald’s, Donut & Wafel, Dönercity, Gloria Jeans Café, HD Iskender en Starbucks Coffee.

MetroCity is het beste te bereiken met de metro vanaf Taksim, uitstappen bij de halte Levent.

Olivium

Het in het jaar 2000 geopende outlet shopping center (dus goedkoop!) Olivium, in het Europese gedeelte, telt 115 winkels op ca. 66.000 vierkante meter oppervlak. Onder andere de volgende grote merken hebben hier hun eigen outletcenter: Diesel, LTB, Levi’s Gas, Mavi Jeans, Boyner, Mudo, Park Bravo, Nine West, Y-London, Marks & Spencer, Hotic, Flo, Kigili, Puma, Adidas, Reebok, Converse, Umbro, Kappa, Fenerium, Koton, Polo Garage, LCW, Seven Hill, Tommy Hilfiger, en D&R Music Store. Voor restaurants kun je terecht bij Mc Donald’s, Kentucky Fried Chicken, Burger King, Köfte Piyaz, Northfish, Kumpir & Salata of Pizza Pizza.

Bij Cinecity Cinema kun je in 6 zalen terecht voor de nieuwste Turkse en buitenlandse films, er is een bowlingcentrum aanwezig en de kinderen kunnen zich uitleven in Kiddyland.

Olivium is vanaf Eminonu en Taksim te bereiken met de bus naar Zeytinburnu, uitstappen bij Olivium Outlet Center

 • Print
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Add to favorites
 • email
 • Hyves
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Twitter

Tags: , , , ,

1 reactie op “Shoppen in Istanbul”

 1. Erkan :

  Ik mis Azmerkez en City’s in dit lijstje. Dat is ook een goede optie om te gaan shoppen.

Reageren?