Culturele Hoofdstad 2010: Istanbul

De Europese Unie heeft de stad Istanbul uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad 2010 en die kans laat Istanbul niet onbenut. De stad is enorm populaire voor een korte stedentrip en met zijn rijke historie, prachtige winkelstraten en ontelbaar veel bezienswaardigheden is er voor ieder wat wils. Die geschiedenis van Istanbul vormt het uitgangspunt van het indrukwekkende cultuurprogramma van 2010. Van karakteristieke, antieke panden die dienstdoen als cultuurcentrum tot een tour-met-helm door het archeologiemuseum in aanbouw. Van muziek en theater tot literatuur en film. Ook voor wie even bij wil komen van zoveel cultuur zijn er opties genoeg: winkelen, uit eten, dansen of ontspannen in de hamam. In Istanbul belooft het hoe dan ook een bijzonder jaar te worden!

Koopjesjagers: Houdt u van winkelen? Dan is Istanbul een absolute must om eens te bezoeken. De koopjesjagers kunnen op de Grand Bazaar terecht voor de meest uiteenlopende zaken, en natuurlijk voor een betaalbare prijs. Wat dacht u van een voordelig maatpak (die u tailormade kan laten laten maken). Bent u een minder prijsbewuste koper en gaat u echt voor luxe dan kunt u gaan shippen in de Bagdat Caddesi waar u vele winkels zal vinden die aan uw wensen voldoen. Dan is er ook nog Istyne Park, de bekendste shoppingmall van Istanbul met 291 winkels.

U stapt een museum binnen: Wanneer u in Istanbul aankomt proeft u direct de cultuur en historie door de aanwezigheid van de vele bezienswaardigheden. Het lijkt of u een museum binnen stapt want overal is wat te zien. Gaat u de stad vooral bezoeken voor de bezienswaardigheden, dan kunt u het beste kiezen voor een hotel in het oude stadsgedeelte (bijvoorbeeld de wijk Sultanahmet). Hier vindt u de bezienswaardigheden op loopafstand zoals de Blauwe moskee, de Aya Sophia en het Topkapi paleis. Het Topkapi-paleis is de voormalige koninklijke residentie van de Ottomaanse sultans. Tegenwoordig is het Topkapi-paleis, gelegen aan zee met uitzicht over de Gouden Hoorn, geopend voor het publiek. Het is een museum met vier verschillende hoven en een grote rijkdom aan schatten. Dwaal door de lommerrijke tuinen, de sierlijke bibliotheken, de keizerlijke harem en de indrukwekkende vergulde paviljoens.

Vertrek direct: gezien het feit dat Istanbul is uitgeroepen tot culturele hoofdstad, worden er nu extra vluchten uitgevoerd om de extra passagiers te kunnen vervoeren. Turkije specialist Corendon heeft het aantal vluchten naar Istanbul zelfs verdubbelt. Dankzij unieke samenwerkingsverbanden kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden. Corendon werkt uitsluitend samen met uitstekende hotels en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen, zoals Transavia en Corendon Airlines. 2010 is hét jaar om Istanbul te bezoeken, of het nu voor de eerste of voor de tiende keer is.

 • Print
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Add to favorites
 • email
 • Hyves
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Twitter

Tags: , , , , , ,

1 reactie op “Culturele Hoofdstad 2010: Istanbul”

 1. de Witte :

  Nu Istanbul is uitgeroepen tot culturele hoofdstad zal dat de populairteit ten goede komen. Istanbul is al mij favoriete stad en ik kan mij dus helemaal vinden in de beslissing van de EU.

Reageren?